Samen aan de slag

Wat kan ik van PBCoach verwachten?

Wat kun je verwachten van de preventief budgetcoach?

De preventief budgetcoach helpt je bij het op orde krijgen van je financiële huishouding. De budgetcoach komt bij je thuis en zorgt samen met jou voor overzicht in je administratie. Er komt weer duidelijkheid in je inkomsten en uitgaven. Je loopt samen met de budgetcoach je financiën door. De budgetcoach heeft oor voor jouw problematiek en valkuilen. Samen ga je op zoek naar oplossingen om je financiën weer op de rit te krijgen. Je ontvangt praktische tips op het gebied van financiële regelingen, kwijtscheldingen, toeslagen, werken met een (papieren/digitaal) kasboek, etc.

De preventief budgetcoach is geen bewindvoerder.
Je administratie blijft in je eigen beheer.
De budgetcoach zal je coachen hoe je met je geld om kunt gaan.
Tijdig je vaste lasten betalen en de verleiding weerstaan om producten te kopen die je eigenlijk niet kunt betalen of zorgen dat je een spaarpotje hebt voor onvoorziene uitgaven.

Samen met je budgetcoach zorg je ervoor dat je tijdig je vaste lasten betaald waarbij ook gekeken wordt naar de mogelijkheden voor het opbouwen van een spaarpotje voor onvoorziene uitgaven

Schuldpreventie:

Schuldpreventie is het voorkomen van financiële problemen door van tevoren in actie te komen.

Als je samen met de budgetcoach je administratie weer op orde is gebracht, ga je leren hoe je in de toekomst je eigen budget weer kunt gaan beheren. Daarnaast gaan we aan de slag hoe je kunt voorkomen dat je evt. opnieuw financiële problemen krijgt.

Schulden of financiële zorgen grijpen diep in op je persoonlijke leven. Aanmaningen of deurwaarders aan de deur leiden tot stress en kunnen negatief uitwerken op schoolprestaties bij kinderen of uitval op je werk. Ook ontstaan er vaak gezondheidsklachten.

Het is belangrijk om er achter te komen hoe de schulden zijn ontstaan. Soms kan dit ‘gewoon pech’ zijn in je leven, het verliezen van je baan door faillissement van je werkgever, arbeidsongeschiktheid, je partner overlijdt of echtscheiding. Maar ook andere situaties kunnen ervoor zorgen dat er financiële problemen zijn ontstaan. Een goede buffer, verzekeringen of snel reageren op wijzigingen in financiële situaties kunnen veel leed voorkomen.

Gedrag speelt uiteraard ook een rol in het voorkomen van schulden. Wat wil je doen om schulden te voorkomen? Het is van belang dat je voor jezelf een duidelijk doel stelt van wat je wilt bereiken. Dit betekent ook bewustwording van je valkuilen. Hiermee ga je met de budgetcoach aan de slag.

Het oplossen van schulden is belangrijk maar het voorkomen van schulden is nog belangrijker.